Stroomgroep huren voor evenement | Aggreko
vrijdag 5 april 2013

Tijdelijke stroom voor de European X-Games

Aggreko, de wereldwijde marktleider in de verhuur van tijdelijke stroomvoorziening en klimaatbeheersing, heeft een turnkey oplossing geleverd voor de X Games, de extreme winterspelen die van 20 tot 22 maart in het skiresort van Tignes in de Franse Alpen werden gehouden.

Aggreko leverde stroom voor het hele evenement, waaronder een volledig redundant, kritiek voedingssysteem voor de gigantische televisieschermen op de arena’s voor de halfpipe en slopestyle, de regiewagens en de 17 verlichtingstorens verspreid over het terrein. Daarnaast werd er huishoudelijke voeding en comfortverwarming geleverd aan de VIP-zones, het X Park en de brand experience zones van X Fest.

Op 2100 meter boven zeeniveau en bedolven onder een dik sneeuwdek bood de locatie van het evenement  Aggreko heel bijzondere uitdagingen wat betreft het ontwerp en de inbedrijfstelling van zijn apparatuur. Voor het project waren 150 verdeelpunten vereist, verbonden via 9 kilometer aan kabels die verspreid over het hele terrein in sneeuwgreppels begraven moesten worden. Verder werden er verspreid over het park drie generatoren geïnstalleerd en op een slee geplaatst.

Verhuurder van tijdelijke stroom en klimaatbeheersing sinds de eerste editie van de X-Games


Het evenement van dit jaar was de vierde editie van de X Games in Tignes. Aggreko is al sinds het eerste evenement van 2010 de leverancier van stroom en klimaatbeheersing. Met 117.000 toeschouwers die deze winterspelen over een periode van drie dagen bezochten, waren  de X Games van 2013 de best geslaagde editie van de X Games in Tignes.

“Aggreko voorziet het evenement ieder jaar opnieuw op fantastische wijze van stroom en verwarming. Het zijn drie geweldig drukke wedstrijddagen en ononderbroken stroomvoorziening is van essentieel belang”, aldus Frédéric Tuzi, productiemanager, Canal+ Events. “Wanneer we met Aggreko werken, hebben we het vertrouwen dat zowel onze stroomvoorziening als de klimaatbeheersing in handen is van experts.

“De X Games zijn een uitstekend voorbeeld van de manier waarop Aggreko hoogwaardige stroomvoorzieningen en klimaatbeheersing kan leveren op welke locatie en in welk klimaat dan ook. Het feit dat onze dienstverlening in een dusdanige uitdagende omgeving toch aan de allerhoogste normen voldoet, onderstreept de kwaliteit van onze apparatuur, de ervaring en het professionalisme van onze mensen”, zegt Nicolas Protais, Managing Director, Aggreko Continental Europe.

Stroomgroep huren voor evenement

Voor meer informatie neemt u contact met ons op via: +32 (0)3825 0271

Of gebruik het contactformulier

Gerelateerde pagina's