Grootste offshore booreiland dat ooit in Nederland is gebouwd

Grootste offshore booreiland dat ooit in Nederland is gebouwd

Een paar jaar geleden kreeg Heerema Zwijndrecht het contract toegewezen voor de bouw van het 11.000 ton wegende booreiland Valhall, met een geïntegreerd productie- en hoteldek. Tijdens de laatste fase van de bouw en de ingebruikname van het grootste offshore booreiland ooit in Nederland gebouwd, deed Heerema een beroep op Aggreko voor ondersteuning.

Aggreko Nederland leverde in de ingebruikname fase van het dek drie generatoren met een vermogen van 350 kVA.

Omdat de stroombehoefte per dag verschilde, werden de generatoren zo afgesteld dat ze naar behoefte aan de vereisten konden voldoen. Tevens werd een loadbank met een vermogen van 5 MW gebruikt om de twee generatoren van 3,5 MVA aan boord te testen, alsook werd een volledig koelsysteem geleverd voor het simuleren van een offshorekoelsysteem met zeewater. Het project, gestart in  2007, loopt nog steeds.

Onlangs heeft het Valhall-hoofddek koers gezet naar het offshoregebied in Noorwegen om daar geïnstalleerd te worden. Aggreko heeft de  Valhall voorzien van twee generatorsets met een vermogen van 200 kVA. Deze generatoren werden tijdens het transport en de installatie gebruikt voor de stroomvoorziening van de verlichting en de kraan.

Bel voor meer informatie met:

+32 3 825 0271

Huuraanvraag

generator offshore

Gerelateerde pagina’s